Horeca is mij met de paplepel ingegoten. Van jongsafaan weet ik niet beter dan dat er gasten in ons café en hotel rondlopen. In onze familie geldt: gasten gaan altijd voor! Dit is hun thuis. Zo ben ik opgevoed, en daar houd ik mij zelf ook graag aan. Ik vind het geweldig om mensen te zien ontspannen. Ik houd van een feestje. ‘Nobel’  staat voor ons voor genieten.  Van Ameland, de wijdsheid van het wad, de stilte en de rust. Tijd voor jezelf. Mensen moeten zich hier echt even thuis kunnen voelen..

Mijn vader heeft de boerderij van Willem Barend sr., mijn overgrootvader, omgetoverd tot een slijterij. Daar ontmoet je tegenwoordig Klaas van der Meij & Dirk Metz. Dat is onze vinoloog. Hij kan je alles vertellen over wijn en champagne. Maar ook over de uitgebreide verzameling whisky’s, port en cognac. Als je wilt, kun je bij hem een fles wijn bestellen voor bij het eten in ons restaurant.

Naast het café is mijn vader ook het hotel begonnen. Ik heb het hotel gemoderniseerd en voorzien van designkamers. Ja, ook op Ameland moet je met de tijd meegaan. In het café hangt nog steeds de sfeer van vroeger, maar je wilt echt niet meer in een kamer uit die tijd slapen. 

Schuin tegenover het hotel kunnen onze gasten tegenwoordig verblijven in een suite in een oude kerk. Die stond enkele jaren geleden in de verkoop. Toen ik er rondliep, zag ik het meteen voor me. Ik kon het niet nalaten en heb het meteen gekocht. Al zeg ik het zelf: de suites zijn prachtig geworden. Onze gasten zijn er laaiend enthousiast over. 

Het café in de boerderij van mijn overgrootvader is inmiddels dus uitgegroeid tot een échte horeca-onderneming: een prachtig, nostalgisch caféeen hoogstaand restaurant voor de culinaire beleveniseen modern, luxueus hotel met prachtige design suites in een oude kerk in Ballum en een sluiterij met een uitgebreid assortiment aan dranken. Naast Nobeltje verkopen we er ook andere Amelandse producten om mee naar huis te nemen.

Ja, ik ben trots op mijn familie, op wat wij hier tot stand hebben gebracht. En die trots deel ik  graag met onze klanten. Dus kom langs. Al is het maar om bij een kop koffie de smaak van Ameland te proeven, het Nobeltje van mijn overgrootvader Willem Barend sr.


Helaas, je bent te jong :(

Je bent helaas te jong om deze website te mogen bezoeken. Deze content is voor 18 jaar en ouder.

Bevestig je leeftijd

Nobeltje leeftijdscheck