Cocktails - recepten

Dark ‘n Nobel


Dit heb je nodig:

• 30ml Nobeltje
• 30ml donkere rum
• 1/2 limoen
• 1dash Angostura bitters
• top up ginger beer

Zo maak je ‘m

Stap 1: Vul een rocksglas met ijsblokjes en schenk de Nobeltje en de donkere rum er bij.
Stap 2: Snijd de limoen doormidden en pers de helft boven het glas uit met een ‘Mexican elbow’, een citroen-
en limoenknijper (ongeveer 10 ml).
Stap 3: Vul het glas aan met ginger beer (aftoppen).
Stap 4: Roer ‘m even door en garneer de cocktail met een schijfje limoen en een druppel Angostura bitters
voor een lekker kruidige smaak.

Ballum’s Old Fashioned

Dit heb je nodig:

• 10ml Nobeltje
• 60ml Schotse whisky
• 2 dashes Angostura bitters

Zo maak je ‘m

Stap 1: Gebruik een mixing glas en doe ‘m vol met ijsblokjes.
Stap 2: Schenk Nobeltje en Schotse (rokerige) whisky er bij en voeg een paar druppels Angostura bitters toe.
Stap 3: Roer alles goed door (stirren), zodat de mix iets verwaterd en koelt. Roer tot de vorst zich een beetje gaat vormen tegen het glas.
Stap 4: Vul een rocksglas vol met ijsblokjes en strain je cocktail in het glas (inschenken door hetzeefje).
Stap 5: Schaaf een reep schil van een sinaasappel (zest) en knijp deze er boven uit, wrijf ook de rand van je glas er lichtjes mee in.
Stap 6: Snijd de zest iets bij en gebruik het daarna als garnering.

Caroline’s Valentine

Dit heb je nodig:

• 30ml Nobeltje
• 30ml reposado tequila
• 30ml witte chocolade likeur

Zo maak je ‘m

Stap 1: Schenk Nobeltje, Tequila en witte chocolade likeur in de shake beker en vul de andere helft met ijs. Kleine stukjes ijs blijven zo achter en je cocktail wordt zijdezacht.
Stap 2: Snijd een stukje schil – een zest – van een sinaasappel.
Stap 3: Voor de geur knijp je ‘m lichtjes uit boven het glas en haal vervolgens de zest even over de rand van je glas.
Stap 4: Maak je cocktail af met wat speculaaskruiden.

Ameland Aperitivo

Dit heb je nodig:

• 20ml Nobeltje
• 20ml Campari
• 20ml rode vermout
• 45ml soda water (gebruik prosecco voor
• een Royal Ameland Aperitivo)

Zo maak je ‘m

Stap 1: Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Voeg de 20 ml Nobeltje toe, gevolgd door de Campari en rode Vermout.
Stap 2: Top het glas op met soda water of bruisend water en roer het geheel door met een lange (cocktail) lepel.
Stap 3: Gebruik voor de garnering een schijfje sinaasappel. Dit mag gewoon in het glas er bij.

The Nobel Word

Dit heb je nodig:

• 15ml Nobeltje
• 15ml groene Chartreuse
• 15ml Maraschino likeur
• 15ml gin
• 20ml limoensap

Zo maak je ‘m

Stap 1: Vul de shaker met Nobeltje, gin, Maraschino likeur (kersenlikeur) en groene Chartreuse (Franse kruidenlikeur).
Stap 2: Voor het zuurtje pers je er een limoen boven uit (20 ml).
Stap 3: Vul de andere helft van de shaker met ijsblokjes en shake alles flink door. Schenk het geheel door de strainer in een gekoeld cocktailglas en plaats een schijfje limoen op de rand van het glas voor de garnering.

Nobeltje Sour

Dit heb je nodig:

• 60ml Nobeltje
• 30ml citroensap
• 5ml suikersiroop
• 1 dash Angostura bitters
• 1 eiwit

Zo maak je ‘m

Stap 1: Vul de shake beker met Nobeltje, citroensap, suikersiroop en Angostura bitters.
Stap 2: Doe er het eiwit bij, dit zorgt voor een romige smaak zonder dat je room gebruikt. Shake dan het geheel zonder ijs (dry shake), zodat het eiwit goed schuimt.
Stap 3: Daarna shake je nog een keer en dan wel met ijsblokjes, om het geheel te koelen en te verwateren.
Stap 4: Schenk de mix in een rocksglas. Voor de garnering gebruik je een sinaasappelzest. Knijp deze er boven uit en haal ‘m even over de rand van het glas. Snijd de schil iets bij en voeg ‘m toe aan de schuimlaag.

Nobele Collins

Dit heb je nodig:

• 30ml Nobeltje
• 30ml korenwijn
• 30ml citroensap
• 15ml suikersiroop
• 60ml soda water

Zo maak je ‘m

Stap 1: Vul de shake beker met Nobeltje, korenwijn, verse citroensap en suikersiroop.
Stap 2: Vul de shaker tin vol met ijsblokjes en shake het geheel goed door. Strain ‘m vervolgens in een longdrinkglas vol met ijs, zo blijft je cocktail lekker koud.
Stap 3: Top het geheel af met wat soda water en roer het geheel kort door.
Stap 4: Garneer ‘m met wat schijfjes citroen.

Nobeltje & tonic

Dit heb je nodig:

• 60ml Nobeltje
• 120ml tonic

Zo maak je ‘m

Stap 1: Schep een ballon- of longdrinkglas helemaal vol met ijsblokjes.
Stap 2: Zo blijft je cocktail lekker lang koud. Doe er 60 ml Nobeltje bij en ongeveer 120 ml tonic. Garneer het geheel met een schijfje sinaasappel en doe er wat rozijnen bij.
Stap 3: Roer alles door, zodat de smaken goed mengen.

Amelands Trots

Dit heb je nodig:

• 20ml Nobeltje
• 45ml vodka
• 20ml limoensap
• 10ml granaatappelsiroop
• 12 verse cranberries

Zo maak je ‘m

Stap 1: Doe één voor één de vodka, Nobeltje, limoensap en granaat- appelsiroop in een cocktailbeker.
Stap 2: Doe de cranberries er bij (houd er een paar achter voor de garnering) en lekker veel ijsblokjes.
Stap 3: Shake het geheel flink, zodat de cranberries breken en zo extra smaak loslaten.
Stap 4: Schenk het geheel – ook de cranberries en de ijsblokjes – in een longdrinkglas.
Stap 5: Garneer het met een stukje granaatappel en een paar cranberries.

Barends Punch

Dit heb je nodig:

• 20ml Nobeltje
• 30ml cognac
• 10ml citroensap
• 5ml orgeadesiroop
• 1 dash sinaasappelbitters

Zo maak je ‘m

Stap 1: Leuk om voor 6 personen te maken in een karaf. Let op dat je bovenstaande ingrediënten dan verzesvoudigd.
Stap 2: Doe de Nobeltje, sinaasappelbitters, cognac, citroensap en orgeadesiroop (amandelsiroop met rozenwater) met wat ijsblokjes in een karaf en roer het goed door.
Stap 3: Garneer het met wat schijfjes bloedsinaasappel en citroen en voeg een paar kaneelstokjes toe. Delen maar!

Gerrit Kosterweg 16

9162EN Ballum, Ameland

T0519 - 554157

Einfo@nobeltje.nl

De Drank- en HorecaWet stelt dat het verboden is om alcohol aan personen jonger dan 18 jaar te verkopen
Wij zijn daarom wettelijk verplicht om voorafgaand aan de verkoop vast te stellen of u 18 jaar of ouder bent.

NIX18
Back to top
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x