Amelander iconen

Amelander iconen

STRANDZEILEN

Er zijn veel gasten die bij ons komen om te strandzeilen op Ameland. Bij Amelander Adventures kun je onder begeleiding de kunsten van het strandzeilen leren. Zien we jou binnenkort ook over onze stranden scheuren?

Amelander iconen

PAARDRIJDEN OP HET STRAND

Voor de paardenliefhebbers is er ook genoeg te doen op Ameland. Neem het paardrijden op de stranden. Een mooie ervaring voor jong en oud. 

Amelander iconen

VUURTOREN VAN AMELAND

Je kunt Ameland niet bezoeken zonder een kijkje bij de hoge vuurtoren te nemen. De in 1880 gebouwde toren is liefst 55 meter hoog. Bekijk de exposities en laat de oud-vuurtorenwachters haar verhalen doen.

Amelander iconen

PAARDREDDINGBOOT

Vroeger had je geen reddingsboten. Het waren de paarden die meeholpen om drenkelingen en vastgelopen schepen te helpen. Deze imposante voorstelling mag niet ontbreken op je ‘todo’ lijst. 

Amelander iconen

ROGGEFEEST

Wat ooit begon als het roggefeest is inmiddels uitgegroeid tot het roggefestival van Ameland. Ieder jaar weer een groot feest. Duizenden mensen komen naar het eiland om samen feest te vieren.

Amelander iconen

NOBEL MOLEN

De Nobel molen is een oude graan en pelmolen die, mede dankzij een opknapbeurt, ook nu nog prima werkt. De molen staat op een plaats waar ook in 1629 werd gemalen. De Nobel molen dateert uit 1880. In de molen kunnen bezoekers genieten van een interessante en muzikale rondleiding.

Amelander iconen

Zeevissen

De visliefhebbers komen ook zeker aan haar trekken op Ameland. Ben je gek op gebakken mosselen, oesters of garnalen? Dan is natuurlijk niets leuker dan ze zelf vangen. Bij ons restaurant in hotel Nobel is ook deze overheerlijke vis te bestellen.

Leeftijd check

BEN JE OUDER DAN 18?

Door deze website te bezoeken, accepteer je onze privacyvoorwaarden.

Om onze website te bezoeken dien je boven de 18 jaar te zijn.